Essilor

essilor-lenses

Više od 160 godina Essilor se trudi da nosiocima prenese prednosti svojih inovacija.

Essilor je osnovan 1972.g. udruživanjem dve kompanije Essel i Silor koje su dominirale francuskim tržištem u oblasti optike, sredinom dvadesetog veka.

Essel i Sillor su doprineli svojim inovativnim tehnologijama da Grupa zadrži vodeću poziciju na tržištu. Naročito Varilux progresivna sočiva, patentirana od strane Société des Lunetiers (Essel) 1959.g. i Orma 1000 plastična sočiva od strane LOR (Silor) kompanije, iste godine. Inovacije su i danas ostale jedan od pokretača strategije Grupe. Essilor ulaže 150 miliona evra na istraživanje i razvoj i godišnje predstavi više od 200 novih proizvoda.

Misija poboljšanja vida bila je izričiti deo ugovora potpisanog između dve kompanije 1972.g. i dalje predstavlja vodeću ulogu u radu Grupe,  kao i svest o kulturnoj i socijalnoj odgovornosti. Zaposleni Essilor-a vode mnoge aktivnosti širom sveta kako bi osigurali mogućnost korekcije vida. Osnovana 2007.g. Essilor Vision Foundation, omogućila je da više od 70 000 dece obavi kvalitetan pregled vida i isporučila više od 15 000 pari naočara.

Essilor Progresivna sočiva

varilux-logo

Ako imate preko 40g. i imate probleme sa vidom, velika je verovatnoća da je u pitanju prezbiopija, uobičajeno slabljenje vida na blizinu. Ali imamo dobre vesti: danas postoji više rešenja nego ikada pre. Ne morate da nosite više pari naočara (za daljinu i čitanje) ili bifokalne naočare sa vidljivom linijom koje su nosili vaši roditelji.

Progresivna sočiva nude mekan prelaz od vida na daljinu, preko vida na srednjoj udaljenosti do vida na blizinu pokrivajući i sve ostale potrebne korekcije. To znači da progresivna sočiva imaju progresivnu korekciju dioptrije (od vrha prema dnu sočiva), smanjuju napetost oka i omogućavaju najprirodniju korekciju vida.

Prva progresivna sočiva su se pojavila 1959.g., to je bilo Varilux sočivo. Od tada, Essilor kontinuirano radi na novim standardima kako bi pacijentima prezbiopima osigurao najbolji kvalitet vida. Svaki dizajn Varilux sočiva prolazi rigoroznu seriju kliničkih ispitivanja i ispitivanja na nosiocima kako bi nosiocima osigurali prirodan i kvalitetan vid.

Sa uvođenjem Varilux S Series sočiva, Essilor je otvorio novu stranicu u dugoj istoriji Varilux tehnoloških inovacija. Još od otkrića progresivnih sočiva, unapređeni su kvalitet i oštrina vida ovih sočiva ali uvek uz određene kompromise.