Progresivna stakla

progressive-lenses02

Progresivna sočiva

Kada tokom čitanja shvatite da su vam ruke postale “prekratke”, nemate dovoljno svetla, a oči postaju sve umornije, velika je verovatnoća da ste ušli u doba kada očno sočivo počinje da gubi svoju elastičnost uz smanjenje akomodacijske sposobnosti oka. Takva greška oka naziva se presbiopija.

Presbiopija se može ispraviti progresivnim sočivima za naočare  koje imaju više dioptrija s postepenim prelazom između dioptrijskih jačina što znači da ispravljaju refrakcijske greške na različitim udaljenostima – od bliskih, srednjih do dalekih. Ukratko, omogućuju vam oštar vid na svim udaljenostima bez potrebe za menjanjem naočara.

Poslednjih godina HOYA je uložila mnogo napora u istraživanja kako bi usavršila svoja progresivna sočiva za naočare. Ostvaren je napredak u poboljšanju stabilnosti i fokusa sočiva u svim smerovima. Dizajn baziran na tranziciji, omogućava organsko simuliranje prirodnog vida – FreeForm dizajn, odnosno obostrana obrada površine sočiva koja je karakteristična za Hoyalux iD porodicu proizvoda i koja garantuje da ćete se brzo navići na nove naočare zahvaljujući širokom vidnom polju bez distorzija i brzoj interakciji između blizine i daljine.

odaberite12112013012048-m-e5fc67c956b02597b9a3440825c7e6e7-187674-112112013012134-m-d72db098483188f4a7586af9c8833160-190939

08012016031353-m-hoya-lifestylevx-act-175x7024012014014241-m-summitcd-tf-rgb-124012014014233-m-summitpro-tf-rgb08012016031335-m-hoya-nulux-sportive-trueform-175x70download

ID FreeForm Design Technolog

Symbol iD 5-10-30 rgb Tehnološka podloga je formirana na jedinstvenoj strukturi površine u kojoj je adicija podeljena na horizontalne i vertikalne komponente. Te komponente su posledično postavljene u optimalan položaj u odnosu na oko: vertikalne komponente su na prednjoj strani (daleko od oka) gde kratka, efikasna progresija garantuje jednostavnu interakciju između daljine i blizine, a horizontalne komponente su na poleđini (najbliže oku) kako bi osigurale minimalnu distorziju i najšire moguće vidno polje.

Prednosti Hoyalux iD progresivnih sočiva za naočare:

  • izuzetno široko vidno polje bez izobličenja gotovo na svim udaljenostima
  • minimalna izobličenja, stabilizacija svih osećaja nelagodnosti
  • brza i glatka interakcija između daljine i blizine
  • prilagođeno rešenje za svakog klijenta

TrueForm Technology

art-trueform-rgb

S druge strane, primjenjuje se i TrueForm tehnologija, odnosno freeform principi na postojeće poludorađene prednje površine progresivnih sočiva za naočare.

Progresivna distribucija na prednjoj strani sočiva se ne dira s obzirom da je to inicijalni dizajn sočiva koji kreira vizualne performanse sočiva. U prošlosti su konvencionalne tehnike rezanja bile korišćene za optimiziranje jedne daljine unutar ranga jedne baze zakrivljenosti sa sferičnom/toričnom freeform doradom unutrašnje površine i tehnikama poliranja kako bi se optimizovao svaki pojedini dizajn. Primjenjujući dodatnu aberaciju korigovanjem po svakoj liniji gledanja, podržavajući asferizaciju unutrašnje površine, vizualne performanse, sočiva mogu biti optimalizovana po celoj površini.

Za Vas to znači da je dioptrija na jedinstven način kalkulisana i proizvedena, garantujući performanse sočiva za naočare i naglašavajući vidnu oštrinu u svakoj pojedinoj liniji gledanja.

Tehnologija Binokularne Harmonizacije – savršen fokus u dinamičnom svetu

art-logobinoculairharmonisationtechnologyrgb

Kao direktan rezultat InnoVision koncepta, s V+ dizajnom HOYA je pokrenula treću generaciju Hoyalux iD dizajna.

Hoyalux iD MyStyle V+ prva su svetska progresivna sočiva za naočare koje u obzir uzimaju dioptriju levog i desnog oka individualno kao komponentu za kalkulisanje potrebnog binokularnog dizajna progresivnih sočiva za naočare. Ova patentirana tehnologija binokularne harmonizacije osigurava korekciju prilagođenu u svakoj tački gledanja, tačno prema potrebi svakog oka.

Svaki dizajn proveren je prema realnim životnim okolnostima pre odlaska u proizvodnju što osigurava nenadmašne binokularne performanse.

art-binocular-harmonization-technology

Rezultat je:

  • savršeno fokusiranje bez napora
  • konstantna stabilnost
  • izvrsna dubinska oštrina vida