Varilux E series

2014_varlilux_eseries_1074

Revolucija se nastavlja

Proizlazeći iz najnaprednije tehnologije na polju optike, Varilux E Series sočiva predstavljaju revoluciju u progresivnim sočivima i potpuno novo iskustvo za presbiope. Jedinstvena geometrija sočiva, ekskluzivna tehnologija i patentirani proces proizvodnje omogućili su Essilor – u da postavi novi standard u konceptu i proizvodnji progresivnih sočiva. Za presbiope to znači neograničen vid.

Sada Varilux E Series sočiva proširuju Varilux Series portfolio pružajući jednostavnije prilagođavanje još većem broju nosioca. Kvalitetan vid za sve presbiope.

sb_vt1_products_740-x-616_eseriesnew

88% presbiopa* se slaže da im treba određeno vreme za navikavanje na progresivna sočiva. Istraživači u Varilux centru su potvrdili da je plivajući efekat glavni razlog za sporije prilagođavanje.

Jedan zanimljiv eksperiment pokazao je da plivajući efekat igra ključnu ulogu u prilagođavanju na progresivna sočiva kod presbiopa. Ispitanici su postavljeni u virtualno okruženje sa vizualnim podražajima koji su razvijeni da simuliraju dinamičke poremećaje. Zaključili smo da glava i telo nastoje kompenzovati uočenu dinamičku deformaciju slike.

Ono što vidimo ima veliki uticaj na nas. Kada je vidni signal izobličen, u konfliktu sa drugim signalima, to vodi do napora u prilagođavanju i potrazi za kompenzacijom nedostataka.

Predstavljamo Swim Control

Tajna Varilux E Series nalazi se u Swim Control, ekskluzivnoj tehnologiji. Inspirisana sa Nanoptix, ova tehnologija smanjuje plivajući efekat kako bi prilagodavanje bilo što jednostavnije.

Kao i Nanoptix, Swim Control proizlazi iz niza patentiranih izračuna koji se temelje na izračunu mikro-elemenata. Ti mikro-elementi koriste se tako da omogućuju izračun adicije sočiva nezavisno od zakrivljenosti. Kao rezultat, geometrija sočiva je savršeno kontrolsana kako bi se smanjio plivajući efekat.

Swim Controltm zahtjeva istu preciznost izrade kao i Nanoptix, osiguravajući potpunu podudarnost obe površine, i prednje i zadnje površine sočiva za vreme procesa obrade.
S Digital Surfacing je jedinstven i osnovni za sva Varilux Series sočiva.

S digitalna obrada dizajnirana je tako da dosegne nenadmašni stepen preciznosti. Patentirana je sa ne manje od 5 patenata. Iza jedinstvenog procesa izrade stoji i ekskluzivna oprema instalirana u mreži naših laboratorija širom sveta kako bi postigli vrhunski servis.

Jedinstveni proizvodni proces, Digital Surfacing za kontrolu plivajućeg efekta čini Varilux Series sočiva jedinstvenim na tržištu.

downstaires_car_reading